Just eile kokkasin jälle neid krõbedaid ja krehvtiseid juustu-kilu ahjusaiu ja need põhimõtteliselt hingati sisse. Krõbe kvaliteetne sai on kaetud kuldse või, maitseka riivjuustu ja soolaka kilufileega. Nii-nii maitsev! Täielik hitt nii pere toidulaual kui ka pidudel. Lisaks on seda naeruväärselt lihtne valmistada. Eriti hästi mekivad need rammusad saiad külmemal talveperioodil ja miks mitte klaasikese veini või õlle kõrvale.
Mul on tegelikult selle retseptiga ka üks isiklik eriline mälestus. Mina ja mu abikaasa olime just värskelt abiellunud ja enda mesinädalatel, mida otsustasime siinsamas ilusas Eestis pidada. Peale imelist päikselist suvepäeva, läksime me õhtul oma lemmik itaalia restorani ja nautisime maitsvat õhtusööki roosa suveõhtu taeva all. Sarnased saiakesed olid meie eelroaks. Nii-et jah, need sobivad imehästi nii südasuvel kui ka südatalvel. Mulle maitsesid need ahjusaiad nii väga, et lubasin kodus sarnaseid järgi küpsetada. Niivõrd lollikindel, lihtne ja maitsev retsept!
Need ahjusaiad on:
Mõnusalt krehvitsed
Krõbedad
Hästi juustused
Soolakad ja kergelt piprased
Suurepärane soolane snäkk jagamiseks
Hitt sinu järgmisel peol
Ideaalne veini või õlle kõrvale
Aeg: 15-minutit
Kogus: 6 - 8 inimest
Koostis:
- meelepärast saia (tavaline sai, baguette, ciabatta jne.)
- võid või majoneesi
- riivitud juustu (mina kasutasin Goudat, aga sobivad ka muud)
- kilufileesid
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200-kraadini. Samal ajal kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika sai viiludeks ja määri igale viilule võid või majoneesi. Raputa igale viilule paras ports riivitud juustu ja kõige peale lisa kilufilee. Küpseta 10 - 15 minutit, kuni saiad on krõbedad ja juust sulanud.
Väga maitsvad saiad. Mul võid ja majoneesi ei olnud, kasutasin hapukoort. Aga ikka olid superhead.
VastaKustutaNii tore, et maitses! Hea teada, et ka hapukoorega õnnestuvad!
Kustuta